Floragatan 2, Linköping
073 413 45 75
info@ostgotafonster.se

Ta del av energieffektiviseringsstödet genom att byta fönster

Från och med den 3 juli 2023 erbjuder regeringen ett energieffektiviseringsstöd på upp till 30 000 kronor för småhusägare. Syftet är att minska sårbarheten för höga energipriser och öka elförsörjningstryggheten för småhus uppvärmda med el eller gas.

Många äldre småhus i Sverige, särskilt byggda mellan 1960 och 1980, lider av ineffektiv uppvärmning och 2-glasfönster som orsakar hög elförbrukning. Detta blev särskilt kostsamt under vintern 2022/2023 på grund av de höga elpriserna. För att hjälpa husägare inför regeringen nu detta stöd.

Testa vår energikalkylator redan idag för att se hur mycket du kan spara genom att investera i nya fönster!

Det inkluderar åtgärder som konvertering till värmepumpar, installation av värmedistributionssystem och förbättringar i klimatskärmen, inklusive fönsterbyten. För fönsterbyte kan du få bidrag på upp till 30 000 kronor eller 50 procent av materialkostnaden, med möjlighet till ROT-avdrag för installationskostnader.

Totalt kan du få upp till 60 000 kronor per småhus, fördelat på konvertering och klimatskärmsåtgärder. Bidraget kan även sökas retroaktivt för åtgärder beställda från och med 8 november 2022 och upp till år 2025. För att söka måste den som utför åtgärden vara godkänd för F-skatt, och ansökningar hanteras av Länsstyrelsen i det aktuella länet via Boverkets webbplats som du hittar här!