Floragatan 2, Linköping
073 413 45 75
info@ostgotafonster.se

Vårt Koncept

Vägen till ett lyckat byte

Välkommen till Östgötafönster. Vi är ett företag fyllt av lång erfarenhet och kunskap i branschen. Vi vet hur man gör jobbet och gör det gärna åt er!

I er bostadrättsförening har ni naturligtvis en underhållsplan där framtida investeringar och förbättringar finns med. Som styrelsemedlem har ni koll på när det är dags att titta över era fönster. Men ett fönsterbyte kräver mer än så.
Ett fönsterbyte (och kanske dörrbyte) är ett stort projekt som kräver god planering och kunskap. Med vår FönsterPlan får ni den kunskap ni behöver och kan ta full kontroll över hela projektet från förfrågningar och offerter till slutbesiktning. I FönsterPlan bjuder vi på inspiration, kunskap och erfarenheter från lyckade fönsterbyten.
Vidare berättar vi om möjligheter till energibesparing, vilka möjligheter till bidrag och även alternativa finansieringsalternativ. Skulle det dyka upp fler frågor som egenskaper på själva fönstret finns experter på plats för att svara på alla frågor.

För att göra det enkelt kommer vi gärna till ett av era styrelsemöten och går igenom vår FönsterPlan och svarar på just era frågor och funderingar. Genomgången tar cirka 20 minuter och vi bjuder gärna på något gott under tiden ni lyssnar. Givetvis är detta helt kostnadsfritt för föreningen så boka gärna en intressant och lärorik stund – kanske redan till nästa styrelsemöte? Ring oss direkt på 013-465 54 55 eller fyll i fomuläret nedan så ringer vi dig!

Boka in oss till nästa styrelsemöte

Så här går ett fönsterbyte till

Med erfarenhet av tusentals fönsterinstalltioner i kombination med FönsterPlan vet vi vad vi talar om. Vi är specialiserade på större fastigheter och vet vad som krävs för smidig hantering och ett tryggare fönsterbyte för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

1

BESÖK OCH
RÅDGIVNING

Våra projektledare kommer på besök och tillsammans går vi igenom era behov och förutsättningar. Vi går noggrant igenom fastigheten och mäter fönster, dörrar eller portar.Därefter lämnar vi ett prisförslag utifrån de produkter ni valt. Ni får ett totalpris där även arbetskostnaden ingår. Detta innebär att vi är helt överens om kostnader innan projektet startar. Några obehagliga överraskningar tillkommer inte.

2

KONTROLLMÄTNING OCH FÖNSTERPLAN

När vi är överrens och kontrakt upprättat gör vi en kontrollmätning och går igenom alla förutsättningar en andra gång – allt för att undvika onödiga problem under montaget. 

När detta är utfört skriver vi allt i en bekräftelse och handlingsplan med datum och skickar till er.

3

TILLVERKNING OCH MONTERING

Era produkter tillverkas i fabriken så fort ordern kommer in. Det brukarta ca 6 veckor. Därefter levereras produkterna till våra montörer som tar emot dom på arbetsplatsen.I normalfallet genomförs exempelvis ett fönsterbyte på ca 2 – 3 dagar per lägenhet. När monteringen är klar grovstädas arbetsplatsen och vi tar hand om gamla produkterna och allt som ska transporteras till återvinning.

4

GARANTI OCH UPPFÖLJNING

När arbetet är klart demonstrerar
vi hur era nya produkter fungerar
samt går igenom skötselråd och användning.

Självklart lämnar vi långtgående garantier, såväl på produkterna
som utfört arbete.

4 argument att välja Östgötafönster

Med Östgötafönster får du inte bara några av Sveriges absolut bästa fönster och dörrar. Hos oss får du även några av marknadens bästa garantier på både produkter och montage.

KONTAKTA OSS
STILREN DESIGN

Östgötafönsters produkter med dolda glidbeslag ger ett renare utseende och en vädertåligare funktion. Fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar levereras med demonterbar tätningslist. Listen kan enkelt avlägsnas tillfälligt, till exempel vid en framtida ommålning. Snyggt, smart & unikt!

DJUP IMPREGNERADE

Kvaliteten i våra fönster finns inbyggt i kärnan. Vi använder enbart tätvuxen furu från Sverige, och vi är generösa med torkningstiderna. När den färdig- bearbetade fönsterprofilen ligger klar rötskyddas den i vår toppmoderna impregneringsanläggning för att slutligen ytbehandlas i en elektro-statprocess. Över trettio år utan reklamationer relaterade till rötskador talar till vår fördel.

SLITSTARKT

Samtliga våra produkter har glas monterade enligt MTK 4 (med förseglade hörn), vilket försvårar inbrott. Våra EFD fönsterdörrar är utrustade med dubbla hakregelkolvar som standard. Våra FYD fönsterytterdörrar samt EFD fönsterdörrar har fyra gångjärn med bakkantssäkring som standard. Förstärkt slutbleck är standard i våra EFD fönsterdörrar. Det ger ökad säkerhet och minskade förslitningsskador på karmträet.

P-MÄRKT

En P-märkning av fönster och fönsterdörrar innebär att extra höga krav ställts på funktion, bl a avseende luft- och regntäthet, värmeisolering, manövrerbarhet och upprepad öppning och stängning. Kraven verifieras genom provning eller beräkning enligt europeiska standarder av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Reglerna innehåller också krav på bl a träråvara,ytbehandling, lim, tätlister, glasrutor och glasning.

Garantier

Östgötafönster ger dig marknadsledande garantier. Dessutom är våra produkter både P- och CE-märkta.

LÄS MER

Produkter för miljön

Inom Östgötafönster arbetar vi aktivt och fortlöpande för att minska vår miljöpåverkan.

LÄS MER

Fördelar med fönsterbyte mot renovering

Att enbart renovera sina fönster kräver från första början att det finns några speciella orsaker att göra detta.

LÄS MER