Floragatan 2, Linköping
073 413 45 75
info@ostgotafonster.se

Brf Vitsippan bytte 1500 fönster

“Vi märker en jättestor skillnad i värme och komfort”

Sedan några månader tillbaka har bostadsrättsföreningen Vitsippan i Linköping nya fönster och balkongdörrar. 

– Vi är så nöjda! Det har vi varit från möte nummer ett, säger Cecilia Bonaparte som tillsammans med Helén Horned var bostadsrättsföreningens representant i fönsterbytet. 

– Vi fick ett jättefint bemötande direkt. Vi bara kände att Östgötafönster var helt rätt för oss, säger Cecilia. 

Östgötafönster bytte nästan 1500 fönster i de 198 lägenheterna i husen på Lillgårdsgatan i stadsdelen Berga, som är från 1964. Fönstren var i dåligt skick och framför allt släppte de ut värme och in kyla, under vintrarna.

– Vi märker en jättestor skillnad i värme, ventilation och komfort. Den här vintern är det skönt och behagligt och ingen har klagat på att de fryser, säger Cecilia.

Gjorde en FönsterPlan

Innan arbetet satte igång gjorde Östgötafönster, tillsammans med Cecilia och Helén, en Fönsterplan, det vill säga en tids- och kostnadsplan där alla olika steg planerades in. Fönsterbytet tog ungefär sex månader totalt och det blev under tiden flera avstämningar, där man hela tiden stämde av allt mot planen. 

– Det kändes jättebra hela tiden. Allt gick smidigt och vi hade alltid en kontaktperson att ringa om det dök upp frågor. Jag är också imponerad av att Östgötafönster tog på sig ansvaret för en stor del av informationen ut till våra medlemmar, säger Cecilia.

– Innan de drog igång tog de hit en visningsvagn så att alla kunde komma ut på gården och se de olika fönstren och balkongdörrarna. De bjöd på grillad korv med bröd och alla fick ställa frågor. Det var väldigt trevligt, säger Cecilia. 

Började med en visningslägenhet

Eftersom det var ett så stort projekt, bytte Östgötafönster först fönstren och balkongdörrarna i en visningslägenhet, nämligen Cecilias lägenhet. Det gjorde att alla kunde se resultatet innan den stora renoveringen startade. 

– Det var så kul att följa arbetet på nära håll. Killarna var så effektiva och noggranna. De till och med dammsög efter sig. Dessutom är alla på Östgötafönster så himla trevliga, vilket gjorde att det blev roliga dagar, säger hon. 

Förutom att medlemmarna i Vitsippan känner att deras lägenheter efter fönsterbytet blivit varmare, även om man skruvat ner värmen, är många glada att fönsterputsningen numera går lättare. Det läcker heller inte in lika mycket ljud och buller från gatan. 

– Fönstren är dessutom jättefina att titta på. Allt känns helt enkelt perfekt! säger Cecilia.